Stalkkaukset!

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Simaa

En oo koskaan tehnyt itse simaa, aina ostanut kaupasta tai juonut mummin tekemiä, nyt bongasin netistä muutamat ohjeet ja aattelin tänään tehä, mut en ehkä ihan noin isoja määriä koska jos ne menee pilalle niin sit menee hukkaan kaikki :D 
Tää eka oli sellanen mikä mua houkuttelis, ajattelin että vois laittaa mustikoita :) Ja tossa yhessä artikkelissa oli , että jos haluaa niin voi antaa käydä pari päivää huoneenlämmössä ja sitten laittaa jääkaappiin niin valmistuu nopeammin, en nyt tiedä sitten että onko sama laittaako ton litkun muovipulloihin vai lasipulloihin? :D 

Marjasima
noin 4,5 l
Ainekset:
6–7 dl mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita 
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
4 l vettä
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita


1. Survo marjat kevyesti.
2. Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon marjat ja sokerit. Anna kiehahtaa.
Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.
3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
4. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria.
5. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän
kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Vinkki! 
Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja väri vaaleampi.

XOXO: Nansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on tervetulleita :)