Stalkkaukset!

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Asiaa seksistä!

Kaikki kukkahattutädit ja sedät voi ohittaa tän postauksen,ettei tuu sydänkohtausta tai jotain muuta :-D Eli en ota vastuuta kenenkään järkytyksistä, koska niitäkin saattaa ilmetä.. Tän kirjotuksen tarkotus ei oo sitten mitenkään satuttaa tai loukata ketään ihmistä, halusin vaan kysyä muutaman asian tähän asiaan liittyvän kun tää herra joka sähköpostia mulle lähetti niin ei ole vastannut mulle mitään, kun laitoin muutaman kysymyksen takaisin :-D Mutta, kiitos kuitenkin että avasit tän aiheen niin sain loistavan postausidean ainakin jos en muuta. Mutta jos totta puhutaan, niin itse olisin ehkä googlettanut ensin kyseisen aiheen ennen kuin olisin alkanut lähettämään kenellekkään mitään sähköposteja..

Mulle on nyt tullut lukuisia sähköposteja siitä, että minkälainen mun seksielämäni on.. Saako raskausaikana harrastaa seksiä ja kaikkee muuta aika henkilökohtaiseen elämään viitaten :-D Päätin kyllä joskus kauan sitten, etten nosta näitä aiheita tänne blogiin esille, mä nyt vähän voin avata teille tätä salaista arkkuani ja kertoa, että kyllä.. Raskausaikana tekee mieli sitä kyrpää ja saa harrastaa seksiäkin vaikka niin paljon kuin sielu sietää.. Neuvolassahan keskustellaan tästä asiasta ja suurin piirtein yritetään saada harrastamaan sitä seksiä lisää jos se tuntuu kauheen kuivahkolta.  Kerron vielä senkin, että raskausaikana yleisemmin tekee mieli vielä enemmän kuin normaalisti.. Vaihtoisesti sitten joillain saattaa kadota ne halut kokonaan, mutta mulla ei oo tolleen käynyt kuitenkaan.  Ja sinä ihana ihminen joka kerroit mulle ''faktoja'' siitä, että lapsestani tulee  vammainen tai muuten ''viallinen'' jos harrastan seksiä, niin toi on aiiivan paskapuhetta :-D Kuvitteletteko ihan tosissanne ,että neuvolassa kerrotaan tommosia jos se on sellasta, että lapsi kärsii siitä tms? Enkä viitsi edes sen enempää kommentoida tota asiaa,ihmettelen todella suuresti tätä asiaa kyllä!  Moni muu voi kertoa nyt mielipiteensä kyseisestä asiasta tähän kommenttiboxiin vaikkapa.. 

Se tosiaan on totta ihan täysin, että raskausaikana (varsinkin kun maha on kasvanut) niin tuntee itsensä todellakin kömpelöksi sen ison mahan kanssa.. Mutta ei sen pitäis olla minkäänlainen este seksin harrastamiseen, kyllähän sen toisen osapuolen täytyy herranjestas ymmärtää että toinen on raskaana kuitenkin, eikä voi sitä seksiä harrastaa ihan missä asennossa tahansa. 

Ihan ensimmäisenä mä haluaisin tietää, että miks ihmeessä raskaana oleva nainen ei vois harrastaa seksiä koko raskausaikana? (Viitaten taas siihen sähköpostiin jossa toivotettiin hauskaa 9kuukauden selibaattia). Mistä ylipäänsä joku ihminen on saanut tommosta päähänsä? Ihminen mäkin vaan olen , vaikka satunkin olemaan raskaana.. Ja eiks yleisemmin ihmiset harrasta seksiä? Mun mielestä ainakin se on ihan normaali asia :-D En sitten tiedä, ainakin tää ihminen joka laittoi mulle kyseisen postin otsikolla ''Raskausajan selibaatti'' :---D Joo siis tosiaan, eihän kaikkea voi tietää ja aina oppii jotain uutta, mutta huoh.. Aikuiset ihmiset.. Kerätkää itsenne!! 

Laitan tähän loppuun teille vielä sellasen faktajutun joka on www.vau.fi sivustolta kopioitua tekstiä, niin ei tuu sitten sitäkään että mä olisin keksinyt kaiken mahdollisen: 

Sikiö on turvassa kohdussa ja lapsivedessä. Työnnöt, töytäisyt tai miehen ejakulaatio eivät aiheuta minkäänlaista vaaraa lapselle. Bakteereilta kohtua suojaa kohdunkaulassa oleva limatulppa, joka pysyy paikallaan koko raskauden ajan. Suuseksi on niin ikään turvallista raskauden aikana.  
Anaaliseksille ei ole estettä, mutta sen aikana kannattaa käyttää kondomia, jotta bakteerit eivät kulkeudu peniksen mukana peräsuolesta emättimeen.
Hieromasauvaakaan ei tarvitse jättää pölyttymään yöpöydän laatikkoon, joskin sitä kannattaa käyttää vain klitoriksen stimulointiin, sillä emättimessä värisevän hieromasauvan vaikutuksista kohdunkaulaan tiedetään vasta vähän. Itsetyydytystäkään ei raskauden aikana tarvitse vältellä.

Liukasteiden käyttö saattaa olla tarpeen, sillä raskausaikana emätin on usein normaalia kuivempi. Näin on erityisesti raskauden alussa. Kuivuuteen ovat syypää hormonaaliset muutokset, joiden vaikutukset saattavat kestää koko raskauden ja imettämisen ajan. Harjoitukset, jotka vahvistavat lantiopohjanlihaksia, lisäävät myös mielihyvää yhdynnän aikana. Harjoitukset saattavat auttaa myös ehkäisemään virtsanpidätysvaikeuksia ja virtsankarkailua synnytyksen jälkeen.

Silloin tällöin yhdynnän jälkeen saattaa esiintyä pientä veristä tiputtelua, josta ei useimmiten tarvitse huolestua. Kohdun verenkierto on raskauden aikaan vilkasta, joten pienet kohdunkaulaa lähellä olevat verisuonet saattavat rikkoutua helpostikin.
Kaikenlaisesta tiputtelusta kannattaa kuitenkin mainita vaikkapa seuraavalla visiitillä äitiysneuvolassa. Jos asia huolestuttaa, voit tietenkin ottaa yhteyttä neuvolaan tai lääkäriin jo aikaisemminkin. On mahdollista, että teitä neuvotaan välttämään seksiä jonkin aikaa tiputtelun jälkeen.
Jos olet huomannut tiputtelua alkuraskauden aikana tai jos olet aikaisemmin kokenut keskenmenon tai ennenaikaisen synnytyksen, silloin yhdynnän jälkeisestä tiputtelusta kannattaa mainita mahdollisimman pian, jotta voidaan selvittää, että syytä huoleen tämän raskauden aikana ei ole. Aikaisista supistuksista kärsivien voi olla syytä välttää yhdyntää, sillä pahimmillaan se saattaa käynnistää synnytyksen.

Kun vatsa alkaa olla tiellä, käy perinteinen mies päällä –asento hankalaksi. Seksiähän se ei tietenkään estä, sillä nainen voi olla päällä, mies voi tulla naiseen takaapäin, kylkiasentoakin kannattaa kokeilla. Ehkäpä erilaisten asentojen kokeileminen on niin mukavaa, että ne jäävät käyttöön myös raskauden jälkeen?
Lantioliitoksen (symfyysin) kivuista kärsivien kannattaa yrittää pitää lantio paikoillaan yhdynnän aikana. Tyynyjen käyttäminen tukena sekä kyljellään makuu auttavat.

Noin 24. raskausviikolla sikiö alkaa kuulla, mutta rakastelun äänet tuskin säikäyttävät lasta tai haittaavat muutenkaan millään tavalla. Orgasmin aikana kohtu supistelee, minkä sikiö pystyy tuntemaan. Ajatellaan, että sikiö saattaa peräti nauttia supistelun aikaansaamasta hieronnasta.
Kohdun supistellessa äidin vatsa saattaa muuttua kovaksi kuin pallo. Sekään ei ole mitenkään vaarallista eikä jouduta synnytystä, jos se ei jo muutenkin ole käsillä. Silloin tällöin orgasmi saa aikaan melko voimakkaita supistuksia, mutta yleensä ne menevät ohi muutamassa tunnissa. Jos näin ei käy, ota yhteyttä lääkäriin.

XOXO: Nansku

17 kommenttia:

  1. hitto vie. taitaa nansku meidän lapsista tulla vammaisia ;D kiitos postauksesta ;) odotin tota jo pitkään ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LAPSISTA? Onks sulle montakin tulossa? Mää tiedän, että oot oottanut tätä jo eilisestä lähtien, mutta en oo niin nopee kuin kuvittelit mun olevan tässä kirjotuksessa.. Enkä halunnut kirjottaa tästä mitään pornotarinaa kuten pelkäsit et tähän tulee jotain yksityiskohtia :---------D

      Poista
  2. olis saanut viihde arvoa lisää ;) eiköhän oo parempi ettei paljasteta liikaa ;D äläkä puutu niihin kirjotusvirheisiin ;) eiks me sovittu et 5 pitäs tulla ;) saadaan kunnon suurperhe ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no, ku saatais tää ykskin ulos.. Tai kaks, en tiedä monta niitä on tulossa.. Toivonmukaan yks koska jos kaks niin eihän me sit niin montaa lasta enään jakseta tehä -.-' Viihdearvoa ehkä joo.. Mutta emmä halua meiän välisiä asioita tänne kuitenkaan ihan kokonaan palastaa.. Toisaalta ihan sama, kuten puhuttiinkin mutta toisaalta sitten taas :-D Nojoo, kaikki tietää että käyt suihkussa meiän rentouttavan lenkin jälkeen niin eiköhän se riitä.

      Herranjumala sää olet hätänen mies, tiesitkö sitä? :-D

      Poista
    2. Eräs jo eilen suuttui mulle vähän tai sai jonkun ihme kohtauksen ja kysy, että onko jäätävää tms.. :-D Liittyen näihin kommentteihin mitä täällä ollaan kirjoteltu, mutta tota.. Ihan sama :-*

      Poista
    3. PS: Onneks et oo joka asiassa ihan yhtä hätänen ihminen.

      Poista
  3. se sana on malttamaton ;) ja tiedoks lukioille ja varsinkin sille yhdelle et tietäsitpä vain miten JÄÄTÄVÄ se on ;) :-----D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ehehee, nauran tääl taas :-d Joo o... Täytyis taas vähän alkaa varomaan tätä hymyilyä..
      Multa kysyttiin jo , että miten mä hymyilen nä'in nätisti koko ajan :-D Mutta ei voi mitäääään... Oot ihana <3

      Poista
  4. pitäiskö sitä päivittää profiiliin oikein kuvakin niin sais kaikki kiinnostuneet käydä ihailemassa vauvasi isää ;D käheetä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mm, mua alko vähän ärsyttää ja ahdistaa.. tai jotain, en tiedä..

      Poista
  5. mm niin arvelin. en haluis pilata hyvin alkanutta päivää rakkaani :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä se ole sun syys, että ihmiset tulee kyselemään multa asioita mihin et itsekkään osaa vastata yhtään mitään.. Mietin vaan, että pitäsköhän poistaa koko blogi niin pääsis helpommalla, Mutta huoh, en haluais poistaakkaan tätä koska tää kirjottaminen on helpottanut niin paljon mun oloani yleisesti, kauheissa angstikohtauksissa ja kaikkee muuta. Kait mun sitten vaan pitää olla hiljaa kaikesta niin henk.kohtasesta ettei tuu mitään tämmöstä..

      Poista
  6. Ei vittu miten joku voii edes kuvitella nussivansa raskaana olevaa ämmää päässä vikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin, sanoppa se.. Mistä toi kateellisuus johtuu?

      Poista
  7. Oikeesti jotkut kuvittelee et kaikki maailman odottavat pariskunnat elää ilman seksielämää?:-OJokainen yli 12w.varmaan tajuaa et seksi on normaali asia myös raskausaikana..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no mulla ainakin on ihan normaali asia :-D Mutta näköjään monelle miehelle kauhee ongelma, varsinkin niille jotka kirjottelee tässä blogissa mulle.. En ymmärrä kyllä.

      Poista
  8. Jonkun anonyymin kirjoitus on kadonnut, mutta siinä oli näin: Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Asiaa seksistä!":

    hyvä kirjoitus! tärkeetä tietoa tässä.


    Kiitos paljon, että kirjoitus miellytti.. Ajattelin, että tästä nousee kauhea haloo, mutta ei näköjään.

    VastaaPoista

Kommentit on tervetulleita :)